gerincferdülés, csontkovács
gerincferdülés
 
   
   
Hátfájás, derékfájás Visszajelzések
 
Hátfájás, derékfájás Hátfájás, derékfájás
Gerincferdülés Gerincferdülés
Gerincsérv Gerincsérv
Idegszál becsípődés Idegszál becsípődés
Lumbágó Lumbágó
Isiász Isiász
Lúdtalp Lúdtalp
Láb zsibbadás Láb zsibbadás
Lábba sugárzó fájdalom Lábba sugárzó fájdalom
Terhességi derékfájás Terhességi derékfájás
Migrén, szédülés Migrén, szédülés
Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás
Ellenjavallat Ellenjavallat
Javasolt öltözet Javasolt öltözet
Gerincferdülés
   

A gerincferdülés jelentős része igen látványosan és eredményesen gyógyítható.

Kevés embernek van teljesen szimmetriában a vázrendszere. Ha ránézünk az emberekreGerincferdülés gyakran látjuk, hogy hátuk felső része oldalról nézve erősen meggörbült, vállai beestek, vagy szemből nézve a két váll nem egy magasságban van.

A gerincferdülés sokakat esztétikailag zavar, azonban nem ez az alapvető probléma vele. Eléggé látványos jele annak, hogy a vázrendszer kimozdult a szimmetriából. A kihúzott,  egyenes tartás sokaknak kényszertartott állapot, de gyakran már kellemetlen feszülő érzéssel párosul. Néhány perc után visszaesünk a "kényelmes", görbült testtartásba.

Hosszútávon egyre erőteljesebb hátfájássalderékfájással párosul és súlyos gerincproblémák kialakulásához vezethet. A csigolyák, porckorongok aszimmetrikusan terhelődnek és az egész vázrendszer statikai terhelése felborul. Idővel jelentős kopások, meszesedések jönnek létre, mely a gerincsérv kialakulását jelentős mértékben elősegítheti, valamint csípő, térd és boka ízületi kopásokhoz vezet.

A csípő ízületi forgók kopásában jelentős szerepe van a gerincferdülésnek. A gerincferdülés következményeként, igen gyakran az egyik láb rövidebb a másiktól. Ezt relatív lábrövidültnek nevezzük. Oka a csípő vízszintes síkhoz képest történő elmozdulása. Következményeképpen a csípő ízületi vápában a forgót nem a megfelelő, szimmetrikus pozícióban terheljük.

A csípő ízületi protézis műtétek jelentős része megelőzhető lenne a vázrendszer szimmetriába történő visszaállításával és rendszeres kezeléssel, a szimmetria fenntartásával.

A Gerincgyógyító Masszázsterápia módszerrel a gerincferdülések jelentős mértékben csökkenthetők. A szimmetria, vagy az elváltozás fokának mértékeben a szimmetria közeli állapot az esetek többségében visszaállítható és időközönkénti rendszeres kezeléssel fenntartható, mellyel gyakorlatilag teljes mértékben megelőzhetőek a súlyos szövődményes gerincbetegségek kialakulása.

"2008. februárjában kerestem fel Menyhárt Balázst sok éve tartó derékfájás miatt. A derékfájás oka gyermekkori gerincferdülés és csípőficam volt, mellyel rendszeresen jártam orvosi kontrollra, de gyógymód nem volt, csak tornát tudtak javasolni. Az eleinte csak időnként jelentkező derékfájás hamar állandósult és jelentősen korlátozta a mozgásomat.

Balázshoz hetente jártam, és eddig összesen 5 kezelésen vettem részt. Az első kezelés után átmenetileg felerősödött a derékfájásom, de 2 nap után már érezhetően kisebb volt a fájdalom, mint a kezelés előtt.

A második után még jelentősebb volt a javulás, a harmadik alkalom után pedig alig volt érezhető a derékfájásom. Az 5 kezelés után szinte teljesen tünetmentes lettem (csak megerőltetőbb fizikai tevékenység után jelentkezett egy minimális fájdalom), valamint a hátamban lévő görbület is  csökkent.

Ezután szünet következett a 6. kezelés előtt. 3 hónapig szinte egyáltalán nem jelentkezett fájdalom, majd 2-3 hét elteltével fokozatosan kezdett visszatérni, ekkor vált esedékessé a
6. kezelés."

Köszönettel: Ignácz Nikolet (27)

 
     
 
Bejelentkezés: 0670/326-7821
2009 © Gerincgyógyító Központ Kft. - Minden jog fenntartva!

 
gerincferdülés
| Csontkovács | Hátfájás, derékfájás | Gerincferdülés | Gerincsérv | Idegszál becsípődés | Lumbágó | Isiász | Lúdtalp | Láb zsibbadás | Lábba sugárzó fájdalom | Terhességi derékfájás | Migrén, szédülés | Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás |
Design & Powered by:
domoart