gyakori kérdések, csontkovács
gerincferdülés
csonkovács
 
   
 
Hátfájás, derékfájás Rólunk írták
 
Hátfájás, derékfájás Hátfájás, derékfájás
Gerincferdülés Gerincferdülés
Gerincsérv Gerincsérv
Idegszál becsípődés Idegszál becsípődés
Lumbágó Lumbágó
Isiász Isiász
Lúdtalp Lúdtalp
Láb zsibbadás Láb zsibbadás
Lábba sugárzó fájdalom Lábba sugárzó fájdalom
Terhességi derékfájás Terhességi derékfájás
Migrén, szédülés Migrén, szédülés
Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás
Ellenjavallat Ellenjavallat
Javasolt öltözet Javasolt öltözet
15 éves szakmai tapasztalattal
most KEDVEZMÉNYES áron!!!
Gyakori kérdések  

  Hány kezelésre van szükség?
  Gyulladás esetén alkalmazható e a kezelés?
  Mennyi ideig tart a kezelés?
  Mennyire tartós a kezelés eredménye?
  Fájdalmas e a kezelés?
  Le kell e vetkőzni a kezelés alatt?
  Diagnosztizált gerincsérv esetén alkalmazható e a kezelés?
  Már operált gerincsérv után alkalmazható e a kezelés?
  Hány éves korig alkalmazható a kezelés?
  Terhesség alatt alkalmazható e a kezelés és meddig?

elválasztó

Hány kezelésre van szükség?

Tapasztalataink alapján a problémák jelentős része 4-5 kezeléssel teljesen meggyógyítható. Azonban nem minden esetben! A kezelések eredményessége mindig a tapasztalatokon alapul. Sok esetben már az első egy két kezelés a tünetek jelentős csökkenését eredményezi, de sajnos vannak komolyabb, súlyosabb, "elhanyagoltabb" problémák, ahol sajnos már néhány kezeléssel többre van szükség a gyógyuláshoz.


Gyulladás esetén alkalmazható e a kezelés?

Gyakran talákozunk azzal a tévhittel, hogy gyulladás esetnén nem alkalmazható manuálterápiás kezelés. Először meg kell várni, hogy lemenjen a gyulladás. Ez egyáltalán nem igaz. Minél hamarabb kezdjuk el a kezeléseket általában annál nagyobb hatékonysággal tudjuk gyógyítani a beteget. Nem érdemes várni, mert az az általános tapasztalat, hogy egyre jobban begyullad és egyre nagyobbak lesznek a fájdalmak.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés átlagosan kb. 20 percet vesz igénybe. A kezelés időtartalma függ többek között attól, hogy első, vagy már kontroll kezelés van szó, függ az adott probléma súlyosságától, kórelőzményétől, stb.

Mennyire tartós a kezelés eredménye?

Életünk végéig tartó eredményt sajnos én sem tudok garantálni. Ilyen nem lehetséges. A terápia segítségével a vázrendszerben igyekszem visszaállítani, vagy megközelíteni a szimmetrikus állapotot, azonban a mindennapi életünkkel, munkákkal használjuk, terheljük a vázrendszerünket. És amit használunk az használódik, ami el tud csúszni, ami már elcsúszott egyszer az el is csúszik idővel. De ez teljesen természetes folyamat. Rendszeres, néhány havonkénti karbantartó kezelésekkel (ilyenkor általában csak 2 kezelés javasolt és nem kell teljes terápiát végigcsinálni) több éves, sok ezer kezelés tapasztalatai alapján az elért eredmények hosszútávon évek, -évtizedeken át fenntarthatóak, a fájdalmak nem alakulnak ki.

Fájdalmas e a kezelés?

A kezelés önmagában véve teljes mértékben fájdalom mentes. Egy egészséges embernek semmilyen fájdalmat nem okoz. Sok esetben már sajnos jelentős fájdalmak kényszerítik rá az embereket, hogy nem a fájdalmat kell csillapítani, hanem a kiváltó okát megszüntetni. Azt gondolnánk, hogy ilyen esetekben jelentős fájdalom tapasztalható majd. Az általános tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a vártnál jóval kevesebb fájdalom érezhető és ezek is pillanat alatt elmúlnak.

Nagyon sokan mondják el a kezelést követően, hogy "sokkal rosszabbra számítottam", illetve: " a napi fájdalmaimhoz képest ez elenyésző volt".

Le kell e vetkőzni a kezelés alatt?

Nem. A kezelés végig zárt ruházatban történik. Javasolt zokni, hosszú nadrág és rövid vagy hosszú ujjú felsőrész. (ujjatlan póló nem javasolt)

Diagnosztizált gerincsérv esetén alkalmazható e a kezelés?

Igen. Sőt! Sok ezer kezelés tapasztalatai alapján a hozzánk forduló diagnosztizált gerincsérvben szenvedő betegek 80-90%-át tudjuk gyógyítani

Részletesebben a Gerincsérv menüpont alatt

Már operált gerincsérv után alkalmazható e a kezelés?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy igen. A megoperált gerincsérvek jelentős részénél idővel újabb problémák, fájdalmak, sérvek alakulnak ki. Ennek oka, hogy az operáció csak tüneti operáció és nem állítja vissz a szimmetriát a vázrendszerben, ezáltal a beteg állapota tovább romlik. Tapasztalataink szerint az operáció területe nem mindig regenerálható, azonban a vázrendszer többi részében a szimmetria még gyönyörűen visszaállítható és a további romlási folyamatok, súlyos szövődményes elváltozások megállíthatóak és eredményesen gyógyíthatóak.

Sajnos minél több operáción esett át valaki annál kevesebb az esélye, hogy gyógyítható. 3 porckorongsérv operáció után már semmilyen manuálterápiás kezeléssel nem lehet megállítani a romlási folyamatot.

Hány éves korig alkalmazható a kezelés?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy 75 éves kor felett már általában jelentősen romlanak a kezelés alkalmazhatóságának lehetőségei ezért a kor előrehaladtával egyre kevésbé javasolt.

Nagyon fontos, hogy ha rendszeresen karban tartjuk a vázrendszerünket, ahogyan azt a régi világban több száz éven keresztül tették az emberek, akkor idősebb korunkra nem alakulnak ki azok a vázrendszeri megbetegedések, melyekben a mai világban az emberek nagy része szenved.

Terhesség alatt alkalmazható e a kezelés és meddig?

Igen alkalmazható. Részeletek a Terhességi-derékfájás menüpont alatt.

 
     
 
Bejelentkezés: 0670/326-7821
2002 © Gerincgyógyító Központ Kft. - Minden jog fenntartva!

 

| Csontkovács | Hátfájás, derékfájás | Gerincferdülés | Gerincsérv | Idegszál becsípődés | Lumbágó | Isiász | Lúdtalp | Láb zsibbadás | Lábba sugárzó fájdalom | Terhességi derékfájás | Migrén, szédülés | Kéz zsibbadás, ujj zsibbadás |
Design & Powered by:
domoart